Kadr na balkon II

Główną ideą cyklu wydarzeń „Kadr na balkon II” jest skłonienie  mieszkańców Wrocławia do przyjrzenia się balkonom w naszym mieście i uwiecznienia w kadrze tych najbardziej intrygujących. Z mozaiki zdjęć stworzymy album, który pokaże Wrocław z perspektywy jego balkonów.

Dlaczego balkony?

Chcemy aby mieszkańcy miasta zatrzymali się na chwilę w otaczającej ich urbanistycznej rzeczywistości i fotografując napotkane balkony przyjrzeli się bliżej miastu, jego estetyce oraz historii. Zatrzymując balkony w kadrze aparatów i smartfonów mieszkańcy Wrocławia stworzą szlak wrocławskich balkonów oraz autorski rys tożsamości miasta.

Jak?

• Konkurs fotograficzny, którego tematem przewodnim będą wrocławskie balkony
    – wrzesień/październik 2017
  • Album fotograficzny oraz mapa  zawierające wybrane zdjęcia i historie wrocławskich balkonów oraz ich mieszkańców – listopad 2017